Klankschalen

Klankschalen en begeleide meditaties

Volgens vele oude tradities is de schepping begonnen met klank. Woord is klank, klank is trilling. De trilling is een energiegolf. Klank verplaatst zich goed door water en aangezien wij voor 70% uit water bestaan, verplaatst de trilling zich door ons lichaam. Je krijgt een “innerlijke massage”, en de harmonieuze klank van de schalen werkt in op onze gevoelens, emoties en herinneringen. Door algehele ontspannning kunnen je lichaam en geest gaan “helen”. Misschien ga je in slaap vallen, wordt je onrustig, komt er ongemak, ervaar het; alles mag en hoort bij de “heling”.

Bodyscan

Door de aandacht naar je lichaam te brengen, kun je je lichaam gaan voelen. Dit gaat je helpen om stress en vermoeidheid te gaan oplossen. Je kunt niet meteen je lichaam goed voelen, maar oefening baart kunst! Tijdens de klankschalensessie kun je steeds weer terugkomen naar de klanken van de schalen en naar mijn aanwijzingen en mijn stem; je kunt steeds weer terugkomen in het ervaren en het voelen van je lichaam. Door het gebruik van de klankschalen wordt de ontspanning vergroot en de helende werking is er door de resonantie van de schalen.

Visualisatie

We beginnen met een korte bodyscan om te ontspannen, de aandacht bij je lichaam te brengen en te gaan voelen en ervaren. Dan ga ik je meenemen op reis, een visualisatie. Gevisualiseerde beelden hebben een positief en aangenaam effect op ons onderbewustzijn en dit bevordert weer ons emotionele welzijn. Je gedachten komen tot rust, je raakt in een diepe ontspanning. Dit heeft de volgende positieve ervaringen voor het lichaam: spanningen verdwijnen, de doorbloeding wordt bevorderd, de spierspanning neemt af en de ademhaling wordt trager, je lichaam en zenuwstelsel krijgen nu de kans om zich te herstellen!